ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ – ΣΚΑΦΗ LASER 4.7

Γνωριμία με το Laser 4.7

Το ιστιοφόρο Laser 4,7 χρησιμοποιείται για παιδιά που τελειώνουν το Optimist μέχρι και 17 ετών.
Το Laser, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σκάφη στην κατηγορία των μικρών ιστιοπλοϊκών.

Ο σχεδιασμός τονίζει την απλότητα και την απόδοση και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που καθιστούν το Laser τόσο δημοφιλές.

Κατασκευάστηκε το 1969 από τον Καναδό Bruce Kirby, στο κοινό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1971 στο σαλόνι σκαφών της Νέας Υόρκης όπου και πήρε το όνομα του (αρχικά ονομαζόταν Weekender) και είναι ένα σκάφος one design καθώς υπάρχει μόνο μια εταιρεία η Laser η οποία κατασκευάζει τα σκάφη για όλο τον κόσμο.

Το Laser από το 1996 ανήκει στις Ολυμπιακές Κατηγορίες και συγκεκριμένα το Laser Standard με πανί ιστιοφορίας 7,06 τ.μ για τη κατηγορία ανδρών ενώ το Laser Radial με πανί ιστιοφορίας 5,76 τ.μ. για τη κατηγορία γυναικών.

Προδιαγραφές σκάφους


Mονοθέσιο σκάφος

Μήκος 4,23 μ

Πλάτος 1.4 μ

Βάρος 56,7 Kg

Κατασκευάζεται από GRP

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ LASER

Οι ακαδημίες του Laser 4.7 απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας άνω των 15 ετών καθώς και στα παιδιά που λόγω ηλικίας αποχωρούν από τη κλάση του optimist.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης διδάσκονται οι αρχές της ιστιοπλοΐας, ονοματολογία, προετοιμασία του σκάφους και των ιστίων, δεξιότητες για τη πλοήγηση του σκάφους, ναυτικοί κόμποι, βασικοί κανονισμοί ιστιοπλοΐας καθώς και κανόνες ασφαλείας.

Οι αθλητές αφού κατακτήσουν όλα όσα έχουν μάθει, προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε αγώνες ιστιοπλοΐας. Οι προπονήσεις γίνονται πιο εντατικές, οι αθλητές αποκτούν αθλητική ταυτότητα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συμμετέχουν σε διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας καθώς και σε Πανελλήνια Κύπελλα & Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Ι.Ο.

Τα μαθήματα ιστιοπλοΐας γίνονται τα Σαββατοκύριακα και έχουν διάρκεια δύο ωρών κάθε ημέρα. Η εγγραφή στις σχολές είναι δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τους θερινούς μήνες αλλάζουν οι ημέρες διεξαγωγής των μαθημάτων.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Όλγα Πρίφτη