ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Ναυτικός Όμιλος Λαγονησίου (ΝΟΛ) είναι ένα ναυταθλητικό μη κερδοσκοπικό σωματείο και ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας καθώς και άλλων ναυταθλητικών αθλημάτων.

Το προπονητικό κέντρο στεγάζεται στην παραλία Grand Beach με την ευγενική φιλοξενία του ξενοδοχείου Grand Resort Lagonissi και τα γραφεία του ομίλου βρίσκονται στη Λεωφ. Καλυβίων 67.

Λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Κατά την ίδρυσή του ο όμιλος και με στόχο τη διάδoση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στα παιδιά ξεκινά με την δημιουργία σχολής ιστιοπλοΐας optimist και σύντομα δίνει τη δυνατότητα εκμάθησης ιστιοπλοΐας και σε ακόμη μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών με την απόκτηση σκαφών κατηγορίας Laser 4,7 και δημιουργία αντίστοιχης σχολής.

Το 2009 ξεκινάει η λειτουργία σχολής αυτόνομης κατάδυσης από την οποία αποφοιτούν πολύ νέοι δύτες. Εκτός από τη σχολή ιστιοπλοΐας τριγώνου λειτουργούν και σχολές wind surf και θαλάσσιου σκι. Από το 2012 ενισχύεται ο σκοπός του ομίλου για τη διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και στους ενήλικες με τη δημιουργία σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας.

Η σχολή Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο.Λ. λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία καθώς έχει μυήσει πλήθος κόσμου στα μυστικά της ιστιοπλοΐας και διαθέτει πλέον αγωνιστική ομάδα από τους απόφοιτους της σχολής που με τη συμμετοχή της σε επίσημους αγώνες λαμβάνει διαρκώς σημαντικές διακρίσεις.

Τα τελευταία χρόνια στη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν προστεθεί επιπλέων δραστηριότητες για τα μέλη του ομίλου όπως η κολύμβηση και το aqua aerobic καθώς και το καθιερωμένο πλέον “Sailing & Sports Summer Camp” για τους μικρούς μας φίλους.